3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Játrová polévka

Název Množství a jednotka
hovězí játra 500 g
máslo 30 g
cibule 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
pepř
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Hovězí játra očistíme, odstraníme blány a kanálky a nakrájíme na malé kousky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme játra a orestujeme. Zalijeme vroucí vodou, přidáme pepř, hřebíček a vaříme doměkka. Polévku zahustíme tmavou jíškou, rozmixujeme a dochutíme solí a zelenou petrželkou. Do polévky můžeme zavařit polévkové těstoviny, kapání nebo ji podáváme s osmaženou houskou.


 


RECEPTY

Srdce po vídeňsku

Postup: Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka

Postup: Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem... zobrazit recept

RECEPTY

Marocké krůtí biftečky s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme. Mleté krůtí maso smícháme s rozmixovanými... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové rizoto na šalvěji

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, lžící vydlabeme semena a nakrájíme na malé kostičky -... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí medailonky s kaštany

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na medailonky, dáme do misky a promícháme se 2... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...